* verzendkosten € 3,75 * Gratis verzenden vanaf € 50 voor NL en € 75 voor BE * Snelle levering

Dit moet je in de herfst gedaan hebben!

RSS
Dit moet je in de herfst gedaan hebben!
Het weer verklapt het al, we zitten nu toch echt in de herfst. Een jaargetijde waarin ik de kleuren zo mooi vind en de gezelligheid van het najaar graag in huis haal! Zo hebben Rosalie en ik van de week een herfsttafel gemaakt en spinnenwebben van kastanjes en maar er is nog meer leuks wat je kunt doen. Ik heb de 10 dingen die echt eens moet doen in de herfst voor je op een rij gezet.

10 dingen die je deze herfst gedaan moet hebben:
  • Maak een hele grote berg bladeren en spring er eens in
  • Ga op zoek naar mooie bladeren, takken en kastanjes
  • Maak een herfsttafel of hoekje met alles wat je gevonden hebt
  • Maak een knutselwerk met de mooiste bladeren en kastanjes
  • Maak een appeltaart
  • Maak lekkere warme chocolademelk met marshmallows
  • Lees een leuk verhaal voor
  • Maak een boswandeling
  • Snij een pompoen uit
  • Maak een grote pan pompoensoep

Hoe maak je een simpele appeltaart? 

Eén van mijn favoriete appeltaartrecepten is die van de Albert Hein.
Hij is niet alleen heel simpel maar ook nog eens ontzettend lekker.

Ingrediënten;
400 g zelfrijzend bakmeel
1 middelgroot ei (gesplitst)

img_007694_445x297_JPG
230 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
250 g ongezouten boter (of margarine)
150 g amandelspijs (pakje à 300 g)
8 Elstar appels
2 el citroensap
2 tl gemalen kaneel
30 g amandelschaafsel

Verder nog nodig;
Keukenspullen
bakpapier
bakplaat

Bereiden;
Doe het bakmeel, eiwit, suiker, zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelige deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 60 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (30 x 40 cm). Rol het deeg uit totdat het precies op de plaat past.
Kneed het eigeel door de amandelspijs en verdeel over het deeg. Schil de appels. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel dakpansgewijs over het deeg. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rest van de suiker, kaneel en het amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

Eet hem als ie nog een beetje warm is met een beker warme chocolademelk! Smullen!

Het kleed op de foto is van Lorena Canals

 

vorig bericht volgend bericht

  • Claudia Fasseur
Comments 0
Laat een bericht achter
Jouw naam:*
E-mailadres:*
Bericht: *

Let wel; berichten moeten eerst goedgekerud worden voordat ze worden geplaatst

* Verplicht veld