Stoppen of doorgaan?

RSS
Stoppen of doorgaan?

Ik was klaar! Zat er er doorheen, mijn lijf wilde niet meer en mijn hoofd ook niet. Dus eind vorige jaar, begin dit jaar wist ik het zeker. Ik ging Mevrouw Schaap loslaten ... 

Zoals een aantal van jullie weten ben ik heel erg ziek geweest, ik heb baarmoederhalskanker gehad. Ik ben daarvoor bestraald geweest, heb ook chemo gehad en meer, maar gelukkig ben ik dit jaar in het laatste rondje controles “goed” gekeurd! Lichamelijk ben ik alleen nooit meer helemaal de oude geworden, niet dat ik daarover klaag hoor! Alleen vergt dat qua werk soms best wat aanpassingen, zo is een hele dag staan eigenlijk niet meer mogelijk. Ik heb dan gewoon teveel pijn.

Nu is het zo dat ik van het doorzetterige, hardleerse type ben dus ook na mijn behandeling dacht ik dit allemaal wel even te kunnen doen. De arts had aangegeven dat ik toch pas op de plaats moest maken en het allemaal misschien een tandje langzamer moest doen. En dat heb ik natuurlijk ook gedaan NOT... Ik heb vol gas de winkel in Leiden geopend en met gierende banden doorgegaan waar ik gebleven was. Ik voelde mij toch goed??!! Maar was dat wel zo...

Nee dus, dat was niet zo. Ik merkte dat het best zwaar was en mijn lijf ook om rust schreeuwde en toen ik vorige jaar de winkel op last van de gemeente moest sluiten knakte er iets. Ik moest binnen 3 maanden de winkel leeg hebben anders zou ik een boete van € 5.000 opgelegd krijgen en een kwartaal later weer. Ik zat letterlijk met mijn handen in het haar. De timing van dit hele verhaal kon niet slechter, we hadden thuis namelijk een verbouwing van de keuken en de woonkamer gepland staan. Precies in diezelfde periode. Gelukkig hebben we die op kunnen schuiven naar augustus. Toen kwam de grote vraag, waar ga je dan heen met alles? 

We hebben Mevrouw Schaap uiteindelijk naar huis gehaald. Waar het ooit allemaal begonnen is. We hebben hier een tuinhuis waar we een kleine maar fijne showroom hebben. Prima voor alle kleine items en alles wat groot is wordt direct vanaf de leverancier naar jullie verstuurd. Nadat we verhuisd waren kwam na de vakantie de volgende uitdaging en dat was de verbouwing van ons huis. Ondanks dat alles heel soepel verliep vergde ook dat veel energie want tijdens het laatste stukje moest ik ook alweer voorbereidingen treffen voor de beurzen.

Ik denk dat het de tweede dag van de We are Pregnant was, dat ik dacht waar ben ik mee bezig. Ik ben alleen maar aan het knallen en pak eigenlijk geen tijd en rust voor mijzelf. Ik merkte na de beurs ook dat mijn lijf er klaar mee was. Ken je dat gezegde met die man en die hamer? Ik voelde mij letterlijk neergemept. Klaar was ik! Ik kon gewoon niet meer. En toen de eerste inkoopbeurzen weer begonnen wist ik het zeker, het was genoeg! Ik heb ook bij een aantal leveranciers en een conculega aangegeven dat ik ging stoppen.

Huilen! Tranen met tuiten maar het was goed zo! Ik wilde mij vooral gaan concentreren op het bloggen én dan nog een hele kleine collectie verkopen. Lekker op het gemak! Beter! Alleen toen kwam Corona voorbij... dus wanneer ga je dan stoppen? Niet in deze periode want dan denkt iedereen dat je moest stoppen. Ik heb de boel wel even op een laag pitje gezet, even rust, bezinning en tijd voor mijn gezin.

Dat laatste vond ik, zeker in het begin van de lockdown, erg belangrijk. Ik was er voor Rosalie om les te geven, samen hebben we veel geknutseld, lekkere Filmmiddagen gehouden en meer dat was heel fijn en nodig! Rust in deze gekke tijd! Eindelijk rust! Alleen dacht ik na een paar weken is dit het nou?? Gaat mijn leven er zonder Mevrouw Schaap zo uitzien? Daar word ik geloof ik niet helemaal blij van ...

Dus we gaan gewoon door! Alleen dan een beetje anders. Zo heb ik direct afscheid genomen van mijn oude provider want daar had ik nooit zo’n mooie site kunnen bouwen als deze! Hebben we mooie nieuwe merken waar ik heel blij van word én heb ik besloten om er meer te zijn voor onze dochter en voor mijzelf meer rust te pakken dus het kan zijn dat je iets later antwoord krijgt op je mail of dat je bestelling niet de volgende dag op de mat ligt. 

We gaan er gewoon weer een feestje van maken! 

Wil je meer weten over mijn ziekte? Ik schreef er een blog over voor Website4mama 

 

vorig bericht volgend bericht

  • Claudia Fasseur
Comments 0
Laat een bericht achter
Jouw naam:*
E-mailadres:*
Bericht: *

Let wel; berichten moeten eerst goedgekerud worden voordat ze worden geplaatst

* Verplicht veld