Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling.

RSS
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling.

Voorlezen is belangrijk en daarom is de Kinderboekenweek in het leven geroepen. De kinderboeken week is er niet alleen om kinderen te stimuleren om zelf meer te lezen maar ook om ouders meer te laten voorlezen, want vanaf hele jonge leeftijd is dat al belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.
Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van jouw kleintje maar het verhoogd ook het concentratievermogen. En hoe vaker ze iets horen hoe beter ze het kunnen onthouden.

9200000049946856

Zo weet ik nog heel goed wat mijn favoriete boek op de kleuterschool was. Ik was gek op Duimelijntje en nu kwam dat niet alleen vanwege het verhaal maar ook vanwege de prachtige tekeningen in het boek, ik kon er uren mee zoet zijn terwijl ik nog niet eens kon lezen. Het leuke is dat ik daar wat van bij onze dochter Rosalie herken. Zij heeft een favoriet boek Matilda en de kleine vis en s avonds in bed pakt zij stiekem het boek en is zij aan het “voorlezen”. Het boek kan zij bijna letterlijk navertellen en dan is het net of zij echt leest!  Ze is inmiddels 5 dus het zal niet lang meer duren voordat zij in de boeken duikt!

                                                                                friends
Tijdens de Kinderboekenweken worden er in het hele land tal van activiteiten georganiseerd zo kun je in onze regio in alle bibliotheken van BplusC een speurtocht doen, wordt er voorgelezen in de bioscoop en zijn er diverse activiteiten in het kindermuseum in Den Haag. Kortom één groot kinderfeest dus hou vooral de activiteiten in jouw regio in de gaten!

Veel (voor) leesplezier!!

vorig bericht volgend bericht

  • Claudia Fasseur
Comments 0
Laat een bericht achter
Jouw naam:*
E-mailadres:*
Bericht: *

Let wel; berichten moeten eerst goedgekerud worden voordat ze worden geplaatst

* Verplicht veld